Het meest praktische communicatiemodel dat je leert effectiever te communiceren!

In deze video vertel ik je in 30 minuten hoe jij effectiever kunt communiceren met je team, je collega’s en thuis. Je leert over de vier stijlen, dat je altijd een combinatie toepast en dat jij een persoonlijke voorkeur hebt. Ik vertel je over de kwaliteiten en uitdagingen per stijl. Hoe je de waarde van een stijl kunt inzien en daardoor minder gefrustreerd hoeft te raken over een collega of buurvrouw. Ook krijg je tips hoe je meer effect kunt bereiken als je in gesprek gaat met iemand die een andere stijl heeft dan jij.

Kortom, een waardevol half uurtje die een positieve impact zal hebben op jouw dagelijkse keuzes!

Veel plezier!

En als je nu aan de slag wilt met DiSC dan raad ik je aan een Ambitiegesprek te plannen. Hierbij krijg je de DiSC-tool toegestuurd waaruit jouw unieke rapport wordt samengesteld. Deze bespreken we in een online meet van een uur en leg ik je alles uit over jouw stijl!

Versterk jouw persoonlijk leiderschap!

Je wilt gewoon bezig zijn met je patiënt. Alle zaken eromheen zorgen voor ruis. Het zorgt voor drukte in je hoofd en geeft je een onrustig en gehaast gevoel. Dit moet anders! Dit kan anders.

Toen ik als fysio-manueel therapeut werkte en mijn patiëntenzorg combineerde met kwaliteitsmanagement vond ik dit ook een uitdaging. En heel eerlijk: ik rondde mijn behandeling soms wat sneller af om nog even wat mails weg te werken. Dat geef ik natuurlijk liever niet toe, maar ik voelde me altijd onrustig en gehaast omdat die takenlijst nooit af was. Mijn leven kreeg een andere draai toen ik kennismaakte met DiSC. Dit communicatiemodel ga mij inzicht in mijn gedrag, wat mij motiveerde, wat me energie kostte. Toen ben ik keuzes gaan maken. Ik maakte een overzicht van mijn taken en keek waar mijn kwaliteiten echt in naar voren kwamen en ging oplossingen bedenken voor de taken die ik uitdagend vond. Samen met mijn team verdeelde ik de taken zodat iedereen meer ging doen wat diegene leuk vond en goed in was. Door dit zelfbewustzijn en durven kiezen krijg ik nu veel meer energie van mijn werkweek en is er meer balans. Mijn kwetsbaar opstellen en opnieuw afwegen of ik wel de beste was voor een bepaalde taak gaf tegelijkertijd het team een boost omdat iedereen meer verantwoordelijkheid mocht nemen en we daardoor meer SAMENwerkten.

Dit gun ik jou ook!

Jezelf kennen en accepteren, geeft je een zet in de goede richting. Het is tijd om te investeren in jouw persoonlijk leiderschap en keuzes te maken die je energie geven! Want om goed voor anderen te zorgen, moet je goed voor jezelf zorgen!

Geef jezelf prioriteit!

Als je je bewust bent van jouw kwaliteiten dan kan je hier steeds meer aandacht aan geven. Vaak zitten we in een rol waar we aan gewend zijn en goed in geworden zijn (verworven competenties). Zo rol je als fysiotherapeut door naar praktijkeigenaar. Dat is, zoals we vaak in de praktijken zien, de weg als je wilt groeien. Maar lessen in ondernemerschap heb je eigenlijk niet gehad. Het is een soort trial-and-error en door het empathisch vermogen en logisch nadenken kom je een heel eind. Na een tijd, en dat kan al na 3 maanden zijn of na 10 jaar, merk je dat het ondernemerschap je niet brengt wat je verwacht had. Als je nu eens zou weten wat je kan doen om dit te verbeteren!

DiSC geeft inzicht in jouw gedrag en manier van communiceren. Het geeft je een praktisch rapport met tips waar je direct de volgende dag mee aan de gang kunt. Je kan de Everything DiSC Workplace gebruiken om bewust te worden van jouw sterke punten en uitdagingen. Het leert je over wat jou motiveert en irriteert. En vooral krijg je handvatten om hier meer vorm aan te geven door middel van het ambitiegesprek wat je bij deze tool krijgt!

DiSC is een adaptieve tool (anders dus dan de testen die je gratis op internet kunt invullen). De tool reageert op jouw antwoorden door je extra vragen te stellen als dit nodig is. Hierdoor krijg je een uitgebreid rapport met jouw stijl die de diepgang geeft om mee aan de slag te gaan.

Lees er meer over:

DiSC is een model dat communicatiestijlen en gedrag inzichtelijk maakt. Er zijn 4 stijlen:

 • D | dominant, direct, duidelijk, resultaatgericht en snel in tempo.
 • I | inspirerend, enthousiast, ondernemend, mensgericht en snel in tempo.
 • S | samen, stabiel, zorgzaam, mensgericht en rustig in tempo.
 • C | consciëntieus, kritisch, nauwkeurig, resultaatgericht en rustig in tempo.

80% van de mensen heeft een voorkeur voor een combinatie van twee stijlen. 10% gebruikt een combinatie van drie stijlen. 5% van een specifieke stijl. De andere 5% gebruikt vier stijlen. Uit de wetenschap blijkt dat dit laatste percentage waarschijnlijk nog lager uit valt.

De verschillende stijlen zijn door iedereen te gebruiken. Je hebt alleen een voorkeur voor een bepaalde stijl. Dat merk je zelf ook als je met iemand kennismaakt, klikt het met de een sneller dan de ander. Je snapt elkaar en hebt het direct over onderwerpen die jullie beide aanspreken. Bijzonder he?

DiSC is slechts een tool.

Daarom combineer ik een DiSC – rapport altijd met een ambitiegesprek. Hierbij neem ik je mee in het DiSC – model, personaliseren het rapport en geef ik je direct praktische handvatten om jouw communicatie effectiever te maken!

Wat levert het je op?

 • Inzicht in jouw communicatiestijl.
 • Weten wat jouw kwaliteiten en valkuilen zijn.
 • Een basis om beslissingen te nemen in jouw leven en op werkgebied.
 • Kunnen reageren op anderen.
 • Andere stijlen herkennen.
 • De waarde van iedere stijl gebruiken binnen teams, familie of je eigen relatie.
 • Werken vanuit jouw kracht!

Tijdsinvestering: 15 minuten voor het invullen van de DiSC & 1,5 uur voor het gesprek.

Kosten: 210,00 euro (excl. BTW dus 254,10 euro incl. BTW).

Stuur mij via de onderstaande button een mail en dan neem ik contact met je op om uit te leggen hoe het in zijn werk gaat en dan plannen we direct het gesprek in.

Wat anderen over mij zeggen…

Kim, ziekenhuisverpleegkundige Rode Kruis Ziekenhuis: “Een aantal maanden geleden had ik middels een actie op Instagram een DiSC-tool gewonnen. Ik kreeg de link via de mail opgestuurd waarna een week later een afspraak met Fabienne volgde. Fabienne vertelde mij vol enthousiasme en gedrevenheid wat zij met haar onderneming doet en wat er uit mijn analyse kwam, welke kernkwaliteiten en ‘valkuilen’ hierbij hoorden. Wat maakt mij gelukkig en wat kost energie. Door deze analyse weet ik ook hoe ik het beste met andere kleuren om kan gaan, zowel met collega’s als in privésituaties. Heel inspirerend, motiverend en ogen openend gesprek gehad met Fabienne.” 

Fabienne Aardenburg