Veel mensen noemen mij een vrouw vol discipline. Maar zoals altijd het geval is, heeft ook discipline zijn keerzijde. Laten we daar dieper op ingaan.

Deze discipline herken ik maar al te goed, gekweekt tijdens mijn jaren als topsporter. In mijn jeugd was ik actief in de atletiek. Ik begon met het uitproberen van allerlei disciplines en toen ik ontdekte hoe geweldig het was om dingen ver weg te werpen, koos ik voor discuswerpen. Ik weet het, geen alledaagse sport, maar juist daarom zo intrigerend voor mij.

Ik moet toegeven dat ik niet bijzonder getalenteerd was, dus ik moest het echt hebben van mijn trainingen. Dat betekende zes dagen per week volop trainen. Discipline was de sterke kracht achter mijn vooruitgang.

En nu komen we bij de andere kant, de duistere kant van discipline: het onvermogen om te genieten op een onverwachte vrije dag.

Geen idee wat ik met die dag aan moet. Dinsdag stond gepland voor een parachutesprong, maar vanwege de sterke wind kon dat niet doorgaan.

Dus was ik vrij.

De avond ervoor kon ik allerlei plannen bedenken voor de volgende dag, maar uiteindelijk had ik nergens zin in. Het voelde alsof ik een oneindige hoeveelheid tijd had om van alles en nog wat te doen, maar zonder een plan kwam er niets van terecht. Superirritant.

Waarom kan ik niet gewoon genieten van een vrije dag? Waarom moet alles altijd efficiënt zijn en moet elke minuut nuttig besteed worden?

Natuurlijk heeft discipline ook voordelen:

  • Je krijgt veel gedaan.
  • Je bent buitengewoon efficiënt.
  • Je bent ontspannen.

Ik geloof dat discipline te trainen is, mits je de juiste tools in handen hebt!

Als je goed plant, gebeurt het ook echt!

De zorgprofessoinals waarmee ik spreek, willen allemaal meer uren in een dag. Het dagelijkse werk slokt veel tijd op en vaak kom je niet toe aan de dingen die echt nodig zijn of die je graag wilt doen.

Hoe je meer tijd kunt creëren, leer ik je tijdens de training “Grip op je tijd” die ik op 14 juli zal geven in Zaandam. Deze training is EXCLUSIEF voor zorgprofessionals.

Mis het niet en neem de controle over je tijd terug! Meer informatie en aanmelden voor de training vind je op: