We zitten allemaal vol tegenstrijdigheden. We willen gezonder leven maar ook dat lekkere wijntje drinken. Of zoals ik vandaag twee mannen de sportschool uit zag komen lopen die een sigaret opstaken. We willen vaker fietsen maar door te kort tijd kiezen we toch te vaak voor de auto. We willen een inspirerende leider zijn voor anderen maar nemen niet de tijd te investeren in leiderschap.

Waar zit jouw tegenstrijdigheid?

Als jij positieve gezondheid centraal hebt staan in je praktijk herken je de vraag: Waar wil je iets mee doen?

Niet met alles wat een lagere score krijgt, wil je persé aan de slag. Deze onderdelen van ondernemen in de zorg gebruik ik zelf als ik met klanten samenwerk:

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

1. Persoonlijk leiderschap

2. Visie & ambitie

3. Duurzaam gezond

4. Praktijktaken

5. Team

6. Focus

7. Werken AAN je praktijk

8. Werkplezier

Zelf geef ik de onderdelen Werken AAN je praktijk (bedrijf in mijn geval) en Focus een 5 en met beide ga ik aan de slag. Het voelt frustrerend om te weten dat je genoegen neemt met een bepaald lager niveau omdat je weet hoeveel impact het zal maken als je er juist wel in investeert. 

Bedenken dat je ergens wat mee wilt is één ding, het uitvoeren is het volgende. Precies daarom pak ik mijn eigen eBook Doelen stellen er weer bij. Hierin heb ik uitgewerkt wat er nodig is om doelen werkelijk te halen. 

Als je geabonneerd bent op mijn nieuwsbrief dan heb je hem begin dit jaar gehad. Kwijtgeraakt? Stuur me een bericht met je e-mailadres dan stuur ik hem nog een keer door. 


Wil jij dit eBook ook gratis ontvangen? Download hem hier en je krijgt daarop volgend ook 5 mails met tips hoe jij als zorgprofessional meer tijd overhoudtminder werkdruk ervaart en met een tevreden gevoel je werkdag afsluit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.