Op weg naar mijn opleiding Persoonlijk Leiderschap zit ik mijn kernwaarden te overdenken. Waarden kunnen namelijk veranderen in de loop van tijd. Omdat je in een andere levensfase terecht komt, omdat je een andere mindset hebt, je baan is veranderd of een nieuwe partner. Kernwaarden zijn voor mij de basis waarop ik beslissingen maak. Als in een bepaalde keuze mijn kernwaarden niet terug te vinden zijn dan kies ik er niet voor. Als je jouw kernwaarden wil bepalen dan kan je de lijst gebruiken op mijn website: www.connect-in.nu/kernwaarden. Daar staat ook de uitleg over hoe je ze kiest.

De kernwaarde vrijheid staat al jaren bovenaan mijn lijstje. Daarom ben ik ook ondernemer geworden J. De andere vier zijn wisselend. Soms heb ik er drie en soms 6. Jouw waarden bepalen is vaak een zoektocht en telkens weer jezelf beter leren kennen. Hoe doe je dat dan?

Ieder half jaar neem ik de tijd om voor mijn waarden te zitten. Dan stel ik ze scherp na een wandeling op het strand of zomaar op de fiets. Voor mijn klanten doe ik dat ook. Als de basis niet stabiel staat dan kunnen alle beslissingen die erop volgen ‘mislukken’. Met het bepalen van deze basiswaarden voorkom je een hoop keuzes die je juist van je doel afbrengen. Nog essentiëler: je gaat steeds sterker staan voor wat jij belangrijk vindt. Dit levert je energie en enthousiasme op. 

De opleiding Persoonlijk Leiderschap ga ik volgen om nog meer over mijzelf te leren. Weer verdiepen en nog sterker in mijn ambitie en kernwaarden te staan. Waarom? Om mijn passie te realiseren: tijd creëren voor mijzelf (want ik heb altijd te kort) en anderen. Tijd door te weten wat belangrijk is en al het andere efficiënt in te richten. Yes! Daar hou ik van. 

Nu zit ik in de trein en kom ik tot het volgende lijstje (ja, ik ben ook dol op lijstjes):

Vrijheid

Balans

Enthousiasme

Focus

Nieuwsgierig

Deze vijf waarden maken mij blij. Wat voel je dan een energie als je die dingen doet waar je waarden in terug komen. Het is een mooi streven je werk en leven in te richten naar je waarden. Dan doe je de dingen die jou energie opleveren. 

En, weet je wat het mooie is, dat deze vijf waarden terugkomen in mijn werk. Exact in deze waarden help ik mensen hun ambitie te realiseren. Wow! Wat kan het mooi samenkomen.

Nu ben ik benieuwd: wat zijn jouw kernwaarden en waarom?