Ondernemen met DiSC | Business.

In 2016 begon Connect-in. Mijn DiSC-rapport schetste zo duidelijk een beeld van vrijheid, groei en enthousiasme. Hier moest ik nu echt iets mee doen. Mijn netwerk had ik al aardig opgebouwd. De eerste drie maanden was ik vooral bezig met het bekend maken dat ik voor mijzelf was begonnen. Zes maanden had ik mijzelf gegeven om een bedrijf op te starten. Dit was namelijk de buffer die ik had opgebouwd in de jaren dat ik Connect-in (toen nog Fysio2PLUS) combineerde met mijn loonbaan. Gelukkig kwamen de opdrachten vanzelf aanwaaien en volgden ze elkaar lekker op. 

Hoor jij jezelf dat ook zeggen: aanwaaien?

In het begin voelde ik dit ook echt zo. Maar nu weet ik zeker dat je niet zomaar een opdracht krijgt. Mensen hebben vertrouwen in je omdat jij goed werk aflevert. Dit vertellen ze dan graag door! Hoe fijn is het dat er ambassadeurs van jou zijn? 

Eigenlijk kon je het begin van mijn bedrijf niet echt ondernemen noemen. Ik was meer de eigenaar van een bedrijf. Want waar leer je ondernemen? Sommigen hebben het in hun bloed zitten, weten hun fantastische ideeën waar te maken en groeien maar door. Daar raak ik altijd enorm geïnspireerd door!

Inzicht door DiSC.

Inmiddels weet ik dat ik niet zo’n ondernemer ben (maar het wel lang wilde zijn ;). Door DiSC heb ik inzicht gekregen in mijn karaktereigenschappen. Zo ben ik goed in het concretiseren van ambitie en dan met name voor anderen (check de FABulous Morning). Kan ik vrij makkelijk focus aanbrengen in chaos. Ik word dolenthousiast als mensen ambitie hebben en graag iets moois willen bereiken. Herken je dat? Dat je het altijd goed weet voor anderen maar niet voor jezelf. 

Erkennen dat je bepaalde dingen lastiger vindt, scheelt zoveel frustratie. Zoek voor deze uitdagingen gewoon een oplossing. Daar ben je als ondernemer waarschijnlijk hartstikke goed in! Alles is mogelijk en overal zijn kansen. Laat los dat je niet ALLES kunt zijn. 

Hoe onderneem jij?

De vier stijlen van DiSC ondernemen ook op een verschillende manier. 

Ben jij een ondernemer met veel D – eigenschappen dan zal je makkelijk knopen doorhakken en zit er veel vaart in jouw bedrijf. Alles gaat in hoog tempo en je kunt op situaties snel inspelen. Als je netwerkt, zal je duidelijk zijn wat jij te bieden hebt. Superhandig! (pas wel op dat je niet te drammerig overkomt want dan ga je de verbinding missen).

Ben je een ondernemer met veel i – eigenschappen dan loop je over van ideeën, is niets gek genoeg. Wow, wat een inspiratiebron. Omdat je zo op mensen gericht bent, ben je likable en worden opdrachten je snel gegund. (zorg wel dat je concrete stappen aan je nieuwe ideeën koppelt anders kan het weleens zo zijn dat er niets van komt).

Ben je een ondernemer met veel S – eigenschappen dan zal je waarschijnlijk een kick-ass bedrijfsplan hebben. Je hebt geweldige ideeën, alleen twijfel je soms of anderen er wel op zitten te wachten. Ik kan alleen maar zeggen: Go FABulous! Begin met kleine stappen en je komt er wel!

Ben je een ondernemer met veel C – eigenschappen dan klopt jouw bedrijf gewoon. Alle processen, regels en diensten zullen correct zijn. De kwaliteit is hoog! (let je wel op dat je niet alles over-analyseert en uitzoekt anders begin je nooit ergens aan)

Onderneem vanuit je kracht! Werk samen met anderen om je uitdagingen op te vangen. Dan ben je zo een FABulous ondernemer!

Heb jij tips over het leren ondernemen? Dan hoor ik dat graag in de reacties hieronder!